Децата на Плевен с подарък – 210 награди от конкурси за своя роден град!

15.05.2019 8:59

В навечерието на Празника на Плевен – 15 май, талантливи малки художници от Артшкола „Колорит” посветиха своите над 200 награди от наши и международни конкурси на своя роден град. Наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Мартин Митев на тържествена церемония в Арт Център Плевен в присъствието на родители и близки на малките таланти.

„Радвам се, че имам огромната чест да раздам тези над 200 награди на децата от Артшкола „Колорит” с ръководител г-жа Майя Ананиева. Всички ние сме свидетели как с всяка изминала година наградите на школата стават все повече и повече, което е оценка за таланта на плевенските деца. Благодарение на тези малки художници, които не спират да творят и да се развиват под ръководството и грижите на г-жа Ананиева, името на Плевен, името на България е на всеки един конкурс, рисунките им са част от световни галерии и каталози. Децата и тяхното творчество са нашите посланици по цял свят! Благодаря ви за този невероятен подарък, който правите на Плевен. Самите вие сте най-голямото богатство на нашия град! Бъдете здрави, усмихнати, учете се и не спирате да ни радвате с таланта и успехите си“, обърна се към децата Мартин Митев. Той благодари и на родителите, които подкрепят децата в тяхното желание да рисуват и да развиват своите творчески заложби.

На церемонията в Арт Център Плевен бяха раздадени общо 210 награди от конкурси в 10 страни, които децата на „Колорит“ са спечелили през новия творчески сезон – златни, сребърни и бронзови медали, специални призове, почетни награди, лауреатски звания, дипломи и сертификати. Всички награди – от Индия, Португалия, Франция, Германия, Румъния, Литва, Полша, Русия, Испания и България, децата посветиха на своя роден град, като подарък за Празника на Плевен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: