Проекти на детски градини от Плевенска област номинирани за участие в национален конкурс

15.05.2019 14:20

В Плевен вчера се проведе областният конкурс-изложба за учебни помагала и пособия „В света на природата – Моето семейство“. Конкурсът обедини продуктите на детските градини и училищата с подготвителни групи представени за участие в Националния конкурс за игри и игрови материали, обявен от Министерството на образоването и науката  и областния конкурс – изложба „В света на природата – Моето семейство“. Участваха 40 продукта, изработени от деца, учители и родители. Всички заедно, ръка за ръка, в подкрепа и сътрудничество, представиха игри и игрови материали за съвместни познавателни дейности, игри и забавления – макети, дидактични игри, познавателни книжки, портфолиа, електронни продукти.  Всички участници в областния конкурс-изложба получиха грамоти от началника на РУО – Плевен Албена Тотева.

За участие в националния конкурс за игри и игрови материали са номинирани следните продукти и техните автори:

  1. „Здравей, здраве“ – ДГ „Мара Балева“ гр. Искър, с автори Галя Трейкяшка, Катя Александрова и Виктория Косташка.
  2. „Движи се, чувствай, играй“ – ДГ „Теменуга“ гр. Плевен, с автори Десислава Николова, Мирослава Никифорова и Петя Любенова – родител.
  3. „Отбор на витамините“ – ДГ „Щурче“ гр. Плевен, с автори Малинка Великова и Веселка Николова.
  4. „Пирамида на здравословното хранене“ – ДГ „Детска радост“ с. Милковица, с автор Лили Отравова.
  5. „Моят безопасен път“ – ДГ „Слънце“ гр. Левски, с автори Севдие Алиева, Моника Иванова, Ангелина Ангелова и Пенка Георгиева.
  6. „Мамина и Бабина престилка“ – ДГ „Слънце“ гр. Левски, с автори Виолета Видолова и Катя Ганчева.

Регионално управление на образоването – Плевен изказва своята благодарност на ДГ „Юнско въстание“ – Плевен за предоставената възможност изложбата да бъде подредена в детската градина и на талантливите деца, които поздравиха всички присъстващи, на партньорите в организирането на конкурса – Община Плевен и РК на БНК на ОМЕП – Плевен, на всички участници за техния ентусиазъм, идейност, творчество и инициативност, с особена благодарност към родителите, които се включиха в конкурса и показаха съпричастност към образователните ценности и политики, насочени към децата и тяхното личностно развитие.

Снимки: РУО – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: