Георг Спартански: Благодаря на всички вас, които вярвате, че Плевен има по-добро бъдеще

15.05.2019 11:52

„Естествено е, че в ден, като днешния се вълнувам, защото този ден е ден и за равносметка, ден, в който трябва да кажа думи на благодарност и да поискам прошка. Думи на благодарност към всички вас – плевналии, които останахте в града и които честно, неуморно и почтено работите всеки ден, за да бъде градът по-красив, за да върне славата си на икономически, културен, административен и политически център на България. Към всички вас, които вярвате, че Плевен има по-добро бъдеще“. Това каза в приветствието си по повод Празника на Плевен кметът Георг Спартански. Той отбеляза, че с общите усилия на гражданите и местната администрация през последните години е направено доста, за да бъде върнат част от стария облик на града, посочвайки, че Плевен има нова Градска градина, реновирана Водна каскада, нов театрален площад, нови реновирани детски градини и училища, нов 100% екологичен градски транспорт, а през последните години чрез усилията, положени по усвояването на европейска средства, държавна и целева субсидия и пари от собствения бюджет на Общината изцяло бяха реновирани над 40 улици в града. Можем да продължим да изброяваме направеното от нас, за което изключителната ми благодарност е и към колегите от Общинския съвет, защото без тяхната подкрепа това нямаше да бъде факт, допълни градоначалникът.

Спартански изтъкна, че в празничния ден не могат да не бъдат споменати и нещата, в които местната управа не е успяла, а на първо място сред тях той постави спортната база в Плевен. „Вярвам, че това е един от големите проблеми на Плевен, защото седмият по големина град заслужава модерна, развита спортна база. Това, че ние със собствени средства реновирахме залите „Спартак“ и „Балканстрой“ не е достатъчно, защото имаме нужда от нова модерна спортна зала „Арена Плевен“, както и от реновиран стадион“, отбеляза Георг Спартански и благодари на футболния „Спартак“, който води убедително в своята група и до броени дни ще се върне в професионалния футбол. Вярвам, че държавата не ни е забравила и тя ще завърши този грандиозен проект, който ще бъде един нов бисер в огърлицата от постижения на Плевен, каза още в словото си кметът.

От сцената той изрази благодарност и за отправените от плевенчани към него критики, посочвайки, че те помагат на него и екипа му да си вършат по-съвестно работата, като поиска прошка за това, което Общината не е успяла да свърши. Уверявам ви, че работим честно и със сърце за Плевен и новите проекти ще покажат нашата визия за новия по-модерен Плевен, заяви Георг Спартански. Кметът отбеляза, че цялата пешеходна зона до Театъра ще бъде поправена, изцяло ще бъде реновирана Автогарата, а предстои и пълна подмяна на уличната осветителна мрежа, за да бъде Плевен по-светъл, по-комфортен, по-безопасен и красив.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: