Румен Гечев в Плевен: Европейските инвестиции трябва да се използват за развитието на талантливите ни деца и младежи

14.05.2019 13:57

Необходима е промяна в Европа, необходима е промяна и в България. Това заяви днес на пресконференция в Плевен кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” проф. Румен Гечев. Той коментира към какво ще бъдат насочени усилията на избраните в новия европейски парламент депутати от листата на БСП. Заедно с него в пресконференцията участваха депутатът от БСП Стефан Бурджев и общинският лидер на партията Свилен Атанасов.

Искаме да се промени механизмът за разпределение на европейските инвестиционни фондове. Трябва да се стимулират по-слабо развитите страни в Европейския съюз като към новите страни-членки да се насочват инвестиционни фондове с цел те по-бързо да се изравнят със средното европейско равнище, подчерта Румен Гечев.

Той обясни, че в следващите 7 години от новия програмен период предстои да бъдат разпределени почти 700 млрд. евро. Затова е нужно да бъдат предложени нови механизми за тяхното разпределение като например, когато даден конкурс се печели от френска фирма, то тя да бъде задължена да наеме като подизпълнител фирма от Източна Европа, в това число и от България. По този начин, добави кандидатът за евродепутат, ние ще гарантираме по-равномерно разпределение на тези инвестиционни средства, а съвместната работа на фирми от Западна и Източна Европа ще осигури технологичен и продуктов трансфер.

Избраните депутати в европейския парламент от листата на БСП също ще настояват за промяна и в начина за разпределение на субсидиите в селското стопанство.

Румен Гечев подчерта и че е нужно да се промени направлението на инвестициите за България от ЕС като те да бъдат използвани за развитието на талантливи деца и младежи. Кандидатът за евродепутат уточни, че вместо с тези средства да се строят т.нар. къщи за гости, би могло да се закупуват жилища за завършващи в чужбина успешни млади българи, те да бъдат връщани в родината и да им се осигурят тук, в България добри условия за живот, за работа, за отглеждане на децата им.

Румен Гечев добави, че в бъдещия европарламент 17-те избрани депутати от България трябва да са не само патриоти, но и професионалисти, да систематизират аргументи и предложения, да предлагат промени в общата европейска политика, така че да са балансирани интересите и на развитите европейски страни, и на източноевропейските страни, в това число и България. Българският интерес не може да бъде защитаван с крясъци в европарламента, а с креативни предложения за европейската политика, в която да бъде защитен българският интерес, категоричен бе Гечев.Той пое ангажимент, ако бъде избран за евродепутат, да се връща два пъти годишно в Плевенско и да дава отчет за работата си в европарламента. Като човек, роден в Червен бряг, служил в Плевен и обичащ Плевен, аз имам намерение като европейски депутат да  разкрия офис именно тук, в Плевен, добави още Румен Гечев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: