ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен изпрати Випуск 2019

14.05.2019 16:21

Днес ПГХВТ ”Луи Пастьор”- Плевен изпрати 64я пореден випуск зрелостници. Този странен, примесен с вълнение и тъга празничен ден абитуриентите очакваха  с нетърпение. Изпълнени с емоции пред своите учители, родители, съученици и гости застанаха момичетата и момчетата от Випуск 2019, обучавани в специалности «Експлоатация  и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП» и «Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки».

 

Празникът започна с посрещане знамето на гимназията, което по традиция се предава на следващия випуск.

Приветствени слова към абитуриентите отправи инж. Лилия Петкова – директор на ПГХВТ ”Луи Пастьор” и им пожела здраве, творчески успехи, професионална реализация.

В обръщението си класният ръководител – Соня Ковачева, благодари на своя клас, че четири години са споделяли радостни и тъжни моменти и им пожела да запомнят всеки миг, прекаран със съучениците, да се търсят и помагат.

Празникът продължи с музикалните изпълнения на танцовия състав при ПГХВТ ”Луи Пастьор”.

Всеки един от абитуриентите получи номинация с основните черти на характера и поведението, пресъздадени в хумористична форма, както и картички – чанта за младите дами и куфарче за господата, изработена от ученици на Гимназията.

Всички учители и персонал получиха шоколадови букети със символното значение, че абитуриентите, са се обучили като добри бъдещи специалисти, познаващи както състава на шоколада, така и неговото съхранение.

Последните техни думи на признателност, отправени към учителите, бяха трогателни. Умиление и сълзи се забелязаха в очите на учители, родители и ученици. На всички абитуриенти ръководството на училището, учителите и учениците пожелаха успешен старт в живота!

Финалът бе поставен с кръшно българско хоро.

Снимки и информация: ПГХВТ «Луи Пастьор» – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: