Найден Зеленогорски, ДБГ: Важно е за Плевен е да стане отворен град чрез автомагистралата и гражданско летище

14.05.2019 16:05

Ние от „Движение България на гражданите“ /ДБГ/ подкрепяме идеята за възстановяване на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и призоваваме депутатите от плевенския район да гласуват „за“ предложението в Народното събрание. Това коментира днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски. Той подчерта, че тази стъпка е изключително важна за Плевен и Плевенска област и независимо кой от коя политическа сила е, трябва да подкрепи възстановяването на висшето военновъздушно училище. Зеленогорски подчерта, че от ДБГ подкрепят модернизирането на Българската армия и смятат, че трябва да се изпълняват ангажиментите към НАТО. За нас, подчерта Найден Зеленогорски, българският национален интерес може да се реализира единствено през участието ни в НАТО и ЕС.

Авиоекспертът и член на ДБГ Валери Илиев подчерта, че висшето военновъздушно училище е важна част от икономиката на плевенския регион. Той повдигна и темата за това отново край Плевен да има летище за граждански полети като добави, че по света е нормално на едно летище да се съвместяват самолети за военна и гражданска авиация.

Изключително важно е за Плевен е да стане отворен град през АМ „Хемус“ и действащо летище за граждански полети, както и през пристанище, което имаме наблизо, подчерта Найден Зеленогорски. Това заедно с развитието на Медицинския университет ще променят трайно ситуацията в Плевен, добави той.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: