Фестивална седмица за Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен

14.05.2019 16:13

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен участва в два престижни международни фестивала тази седмица. Това са „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград и Фестивалът на комедийния спектакъл в Габрово.

Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ се провежда от 10 до 20 май в Благоевград. В него плевенският театър се представя с авторската пиеса „Страсти Илиеви“ на Димо Дешев и представлението „Играчи“ от Гогол. На 13 май на сцената на драматичен театър „Никола Вапцаров“ премина моноспектакълът „Страсти Илиеви“ от Димо Дешев. В него участва Игор Дамянов. Пиесата е написана преди 37 години и до момента има десетки представления на сцената на българските театри.

Тази вечер, 14 май, от 19 часа, плевенската трупа се представя с „Картоиграчи“ от Гогол. Постановката е дело на руския режисьор Денис Азаров. Участват: Асен Данков, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Генадий Николов, Сергей Константинов, Нина Илиева-Петков, Мария Йорданова, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Васил Витанов и Александър Кънев. Текстът е преведен от Василка Бумбарова, сценограф е Илья Кутянский, художник на костюмите – Ваня Боуден, а композитор – Вадим Каверин.

Утре, 15 май, ДКТ „Иван Радоев“ ще участва в Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово. В програмата от 13 до 17 май са включени 8 представления. Плевенската трупа ще се представи с постановката „Господа, другари, pichove и дами“ по текстове на Виктор Липин, Гогол, Чехов и Хашек. Сценичният вариант и режисура са на Димо Дешев.

Ръководството на плевенския театър пожелава успех на всички!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: