Ученици на ПГРТО се срещнаха с работодатели от областта на ресторантьорството в Плевен

13.05.2019 10:44

Учениците от 11. и 12. клас на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване се срещнаха с представители на Българската браншова камара и с работодатели в областта на ресторантьорството в град Плевен.

На срещата пръства  директорът на гимназията Невена Арабаджиева.

Представителите на Българската браншова камара представиха на учениците  проекта „Дунавско партньорство за мобилност и предприемачество“, който се изпълнява в трансграничната зона Румъния – България от Търговско – промишлена и земеделска палата Мехединци (Водещ партньор) в партньорство с Търговско-промишлена палата Видин.

Втората част на събитието беше насочена към кариерното ориентиране на младите специалисти в областта на ресторантьорството и туризма чрез осигуряване на пряк контакт с техните бъдещи работодатели от Плевен. С учениците се срещнаха и разговаряха  Радка Младенова – собственик на ресторант „Корона“, Детелин Стоянов – собственик на ресторантите „Двете сърнета“ и „Люляците“ и Денис Томаров – управител на ресторант „Ростов“.

Учениците имаха възможността да задават въпроси и да получат полезни съвети и ценна информация относно изискванията на работодателите към тях при кандидатстване за работа. Младите хора  заявиха и своите очаквания спрямо условията на труд и заплащането му. Така се получи един полезен диалог между двете страни, който доведе до преодоляване на психологическата преграда между работодатели и кандидат-служители и до заявеното желание на учениците да работят в тези ресторанти след завършване на учебната година, коментират от гимназията.

Снимки: ПГРТО – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: