Плевенчани вече с безплатен Wi-Fi от гарата до Градската градина

13.05.2019 13:30

От днес може да се ползва свободно безплатен Wi-Fi в Плевен от автогарата и жп гарата до Градската градина. Това обяви на брифинг в Общината зам.-кметът Стефан Милев. Общо 11 са точките в града с безплатен интернет след като Общината кандидатства в инициативата на Европейския съюз WiFi4EU и спечели ваучер, който предоставя фиксирана сума от 15 000 евро.

Необходимите устройства са монтирани, преминал е и 10-дневен тестов период, а от днес всеки плевенчанин и гост на града може да се възползва от услугата. Единствено проблем е имало с антената в района на ДКТ „Иван Радоев”, но той ще бъде отстранен, увери Милев.

Така реално от днес безплатен високоскоростен безжичен интернет има в зоната на Градската градина, около Водната каскада, на площад „Стефан Стамболов” около ДКТ „Иван Радоев”, в Къща-музей „Цар Освободител Александър II”, секторите за тръгване на Автогарата, Гаровата градинка пред МОЛ-а. Фирмата, изградила мрежата, е пожелала да даде бонус като изградила точка за безплатен Wi-Fi при градинката на входа на Медицински университет.

Доставеното и монтирано оборудване и мрежата ще бъдат поддържани съгласно предложения от фирмата изпълнител срок за гаранционна поддръжка от 36 месеца.

Целта на инициативата WiFi4EU е не само да има свързаност на отделните хора, но и да помогне за културния и исторически обмен на информация. Всички регистрирани общини в платформата ще станат част от една общност и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта. Голямата цел на ЕС е чрез подобряването на интернет връзката да стимулира услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране, видео обаждания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: