Малките таланти от Асеновци се завърнаха с куп отличия от национален фестивал

13.05.2019 9:10

На 12 май в село Овча могила, община Свищов се проведе ІХ Национален фолклорен фестивал за деца и младежи „С песни и танци в Овча могила”. Децата от село Асеновци се явиха с участието на КФФ „Асеновски славеи”, КНХ „Хоротропци” и индивидуални изпълнители Симона Ивайлова, Шазие Живкова и Радослав Иванов, съобщи Петранка Стефанова – секретар на НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци. Художествен ръководител на певческите изпълнения е Петранка Стефанова, на танцовия състав Иваничка Ангелова. Жури от БАН с председател Веселка Тончева оценяваха многобройните изпълнители на народни песни и танци в две възрастови категории- до 14 год. и до 18 год.


Младите таланти от НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци се представиха отлично. КФФ „Асеновски славеи” се класираха на първо място и грабнаха златния медал; Шазие Живкова- първо място и златен медал в кат. до 18 год.; Радослав Иванов- второ място и сребърен медал и Симона Ивайлова- трето място и бронзов медал в кат. до 14 год., където конкуренцията беше най- голяма. Шазие Живкова беше наградена и с грамота и плакет за оригинална народна песен. Голямата награда за цялостно представяне получи читалището в
с. Асеновци с плакет и парична сума.
Едно голямо браво на всички млади изпълнители от НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци! Живи и здрави и още повече успехи, пожела секретарят на читалището в Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: