Димитър Николов: БАМФ – Плевен стана отлично разпознаваема спортна структура в цялата страна

13.05.2019 10:54

Българската асоциация по мини футбол в Плевен продължава активната си дейност, благодарение на която привлече към каузата си много нови съмишленици и почитатели на играта. Поредицата успешно реализирани проекти са само част от неуморната работа на екипа на БАМФ, а повече за свършеното дотук и това, което предстои, научихме от нейния президент Димитър Николов.

– Без съмнение БАМФ – Плевен набра скорост през последните години. Къде, според теб, се крие тайната на успеха?

– Да, безспорен факт. БАМФ – Плевен набра голяма скорост и изключително голяма популярност не само в Плевен. Нашата дейност е популярна в цялата страна. Тайната се крие в много труд, ентусиазъм и редица реализирани надпревари. Но най-вече със сърце. Хората, които са част от екипа, знаят най-добре какви са усилията, които полагаме за развитието на този спорт. С мен се работи трудно, но успешно!

– Как стоят плевенските отбори на картата на мини футбола в България към момента?

– Отличен прогрес при плевенските отбори на картата на България, но не само. Шампионът на БАМФ – Плевен „Нежеланите“ триумфира в националния турнир „Чилингира Къп 2018“ с участието на дузина елитни отбори от цяла България. Турнирът „Чилингира Къп 2018“, който беше организиран от БАМФ – Плевен, беше обявен от редица спортни медии в България за най-силния турнир за 2018 година. „Нежеланите“ станаха вицешампион в Сърбия с участието на супер отбори на международно ниво. Селекцията на „ВиК Плевен“ се представи прилично и стигна до осминафиналната фаза на националния турнир на БАМФ Лига България. МЕТРО – Плевен пък са национален шампион на търговската верига. Това е описанието на плевенския мини футбол, явно вървим в правилната посока.

– Успяхте да излезете от рамките на град Плевен с успешни проекти не само в други градове на страната, но и в чужбина. Разкажи повече за тях?

– Да, така е. Както казах, БАМФ – Плевен е отлично разпознаваема спортна структура в цялата страна. Реализирахме фестивали по минифутбол в Ловеч, Никопол, бяхме част от първия национален турнир за ветерани в Стара Загора. Страхотен детски турнир във Велинград с участието на отбори от цялата страна в различни възрастови групи. На международна сцена в тандем с главния мениджър на БАМФ Пламен Божидаров реализирахме рекордните пет проекта по минифитбол в Сърбия. Цариброд бе арена на страхотни битки с перфектна организация. Тук е моментът да изненадам почитателите на минифутбола, че БАМФ – Плевен стартира реализацията на международен турнир в Зайчар, Сърбия. Идната седмица имам насрочена среща с местното ръководство в Зайчар, с което ще стартираме организацията на надпреварата в тази страхотна дестинация.

– С оглед на все по-големия интерес към мини футбола в Плевен, достатъчна ли е базата, с която градът ни разполага?

– Честно казано, това е големият проблем пред развитието на този спорт в нашия град, а и не само за нас. Това е проблем пред целия спорт в града. Нямаме собствена спортна база, в която свободно да развиваме и приобщаваме все повече отбори към нашите шампионати. Съобразяваме се с наличното в града, наемаме свободни часове на спортен комплекс и осъществяваме срещите от нашите първенства. Имам идея и работя по този въпрос, но всичко с времето си. Не става всичко с магическа пръчка, пък и ни трябва доста солиден инвеститор. Защо не „Арпак Арена“ (смее се).

– Срещате ли подкрепа в дейността си от страна на местната администрация?

– Работим отлично с Община Плевен вече втора поредна година. В спортния календар сме на общината и съвместно ще реализираме празник за почитателите на мини футбола. Тук е моментът да отбележа, че нашата структура попадна в спортния календар на три общини – Плевен, Ловеч и Никопол. Това е доказателство за цялата дейност и отлична оценка за труд на нашия екип.

– А увеличи ли се подкрепата от страна на местния бизнес?

– С местния бизнес нещата се развиват повече от добре. Предполагам, че на всеки му е ясно, че без подкрепа от бизнеса нищо нямаше да изглежда по начина, по който изглежда в момента. В днешно време да се осигури подобна подкрепа е доста трудна задача. Полагам страшно големи усилия да осигуря мощна подкрепа и самият факт, че успявам означава, че си вършим работата по правилния начин. Генерални спонсори на БАМФ – Плевен през този сезон отново са фирма „Арпак“ ЕООД и клуб „Анаконда“. Страшно много благодаря на Светослав Богданов и Стоян Томов за подкрепата към минифутбола през годините. Тук е моментът от вашата трибуна да обявя публично, че лично ще поканя и двамата да станат част от Управителния съвет на БАМФ – Плевен. Правя го предварително, за да не ги изненадам. Това са хората, които го заслужават и за мен ще бъде чест!

– В навечерието сме на Празника на Плевен. По традиция БАМФ – Плевен винаги отбелязва с проява датата. Какво сте планирали за този 15 май?

– Уважението към родния град е на първо място. За втора поредна година съвместно с УСШ начело с Ивайло Лазаров ще зарадваме децата с „Купа 15 май“. Няма по-голяма емоция от детските усмивки.
По случай 100-годишнината на футбола в Плевен подготвяме грандиозно събитие, организирано от БФС – Плевен и БАМФ – Плевен. Отличната ни съвместна работа с Българския футболен съюз ще олицетворим с нещо, което дълго ще се помни. Благодарности на председателя на ОС на БФС – Плевен Александър Димитров за подкрепата към мен и минифутбола, като цяло. Един изключителен човек с много познания и опит. С удоволствие се вслушвам в неговите съвети.

– А кои са предстоящите проекти, върху които работи екипът на БАМФ – Плевен?

– Стартирахме Arpack Висша Лига, предстои стартът на Anaconda Premiership. Страхотна инициатива ще направим под мотото „Не на алкохола, цигарите и наркотиците“ с подкрепата на Общинския съвет по наркотични вещества в Плевен. Скоро ще има подробна информация за тази инициатива. В нашия спортен календар винаги има изненади, очаквайте ги!

– Стана мениджър номер едно на БАМФ за 2017 г. и беше удостоен с титлата Посланик на минифутбола в България за 2018 година. Какво за теб означават тези признания?

– Тези отличия означават много за мен. Това е сантимент, който е дълбоко в моето сърце. В основата на тях стои много ежедневен труд, само аз и семейството ми знаем каква е цената. Благодаря за оценката!
Не на последно място, искам да поздравя вашата медия за професионализма. Доказахте през годините, че сте истински приятели на минифутбола. Поздрави на вас и вашите читатели! И не забравяйте – БАМФ Плевен диктува модата!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: