Плевен се превърна в международна сцена на студентското художествено творчество

12.05.2019 8:25

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет /МУ/ – Плевен, е домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети в страната. В два поредни дни – 10 и 11 май, градът ни е международна сцена на студентското художествено творчество. Вчера сред гостите на фестивалния концерт в читалище „Съгласие 1869“ бе и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Той поздрави лично ректора на МУ – Плевен, проф. д-р Славчо Томов за невероятната инициативата и аплодира изпълненията на студентските състави на читалищната сцена.

Вчерашният концерт започна със специален поздрав към всички участници от страна на домакините от Медицински университет – Плевен. Университетски хор от студенти и преподаватели с диригент  Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен, откриха фестивалната програма с тържествени изпълнения, в които се включи и лично ректорът на вуза проф. д-р Томов. След това на сцената прозвучаха българска народна музика, невероятно госпъл изпълнение от студенти на Медицинския университет в Пловдив, непалски ритми, изпълнения на Боливуд група. Част от фестивала тази година е хип хоп изпълнителя Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.

Третият национален студентски фестивал на медицинските университети събра тази година в Плевен над 150 представители на академичната и студентската общност от всички медицински висши училища в цялата страна.

Снимки: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: