Жителите на Опанец отбелязаха празника на селото с водосвет и курбан за здраве

11.05.2019 17:00

С водосвет и курбан за здраве жителите на плевенското село Опанец отбелязаха днес празника на населеното място. От близо век 11 май се смята за празник на селото, като датата не е избрана случайно. На нея православната църква почита светите братя Кирил и Методий. Това име носи и местната църква.
Гост на празника днес в Опанец бе председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, заедно с народния представител Владислав Николов и кмета на Общината Георг Спартански. С кмета на селото Тихомир Георгиев те поздравиха жителите на населеното място и пожелаха на всички да са живи и здрави. „Нека Светите равноапостоли Кирил и Методий бдят над село Опанец, над вас и вашите семейства. Виждам в селото и толкова много деца. От кмета г-н Георгиев научих, че местната детска градина се посещава от над 60 малчугана, което няма как да не ме радва“, обърна се към хората Мартин Митев.
Музикални поздрави към жителите и гостите на Опанец за празника поднесоха деца от детската градина и местната фолклорната женска група. Традиционният курбан събра всички заедно в центъра на селото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: