Представиха националния проект „Аз съм Българка!” в Панорамата в Плевен

11.05.2019 8:10

Вчера в Панорама „Плевенска епопея 1877” беше представена във фотоизложба втората част от авторския проект „Аз съм Българка!” на габровския фотограф Радослав Първанов. Освен твореца и неговият плевенски модел, на събитието присъстваха кметът на Община Плевен Георг Спартански и директорът на Регионалния военноисторически музей Емилия Зорнишка. Г-н Спартански поздрави Радослав Първанов за идеята му, на чието реализиране младият автор посвещава енергията, усилията и времето си.
„Аз съм Българка!” – Продължението допълва първата част, създадена и представена от младия творец в периода 2016-2018 год. След изключителния успех на националния проект, миналото лято изложбата напуска пределите на страната, за да участва в четвъртото издание на събора на сънародниците ни в чужбина „На мегдана на другата България” и Седмицата на фотографията в Милано.
Целта на „Аз съм Българка!” е да покаже в поредица от цветни фотоси събирателен образ на Българката и България чрез сюжетите, които заснема в различни кътчета на Родината ни.
Изложбата ще остане в Панорама „Плевенска епопея 1877“ един месец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: