Плевенските скаути се включват в Деня на реките с еко инициатива в парк „Кайлъка“

11.05.2019 7:50

WWF България и Организацията на българските скаути отново обединяват сили, за да мобилизират деца и младежи да се грижат за опазването на планетата.
„Денят на реките” ще се проведе на 11 май. Повече от триста скаути на възраст от 7 до 18 години ще трябва да приложат своите умения, за да съберат възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай реките. Едновременно дванадесет скаутски клуба в девет български града, съвместно с доброволци и приятели, ще направят всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на девет български реки.

В Плевен инициативата ще се проведе в парк „Кайлъка“ като скаутите ще почистват около река Тученишка. Началото на акцията е 9 часа в съботния ден.

За две години съвместните инициативи на двете организации достигнаха до стотици деца и младежи. Участвахме в инициативата за Часа на Земята, организирахме почиствания, събития, посветени на опазване на видовото разнообразие, на реките, проведохме интересни беседи.
Сега WWF България и ОБС отново са заедно – този път за да почистят българските реки! Повече информация можете да получите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: