Днес в Плевен започва Национален студентски фестивал на медицинските университети

10.05.2019 7:15

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет- Плевен е домакин на Третия Национален Студентски Фестивал на медицинските университети в страната под мотото „Духовност и творчество“. Форумът започва днес като ще бъде открит на площад „Възраждане“ от 18,30 часа с празнично дефиле на участниците по университети. Тази вечер от 22.00 ч МУ-Плевен ще поднесе специална изненада за участниците във фестивала и гостите на града – уникално светлинно шоу и заря на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ 1907.
Утре, 11 май от 10.00 ч стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови.

Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.
Входът на фестивала в читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: