С празнично дефиле в Плевен започна Националният студентски фестивал на медицинските университети /снимки/

10.05.2019 20:01

 

С празнично дефиле тази вечер в Плевен бе открит третият Национален студентски фестивал на медицинските университети в страната, който ще протече под мотото „Духовност и творчество“. Участниците във форума се събраха на площад „Възраждане“, за да се представят. Някои от тях показаха в кратка програма с какво ще участват във фестивала, но други решиха да оставят публиката в очакване.

Националният студентски форум е с участието на над 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши училища в цялата страна. Най-многобройни са студентите-участници от медицинските висши училища във Варна и Плевен – по 31 български и чуждестранни изпълнители и танцьори, следвани по брой от 27 участници от Медицинския факултет към Тракийски университет – Стара Загора и 26 от Медицински университет – Пловдив, като 21 студенти ще представят Медицински университет – София.

Висшето училище в Плевен ще изненада своите гости с тържествените изпълнения на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на г-жа Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен.

Утре, 11 май от 10.00 ч стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови.

Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.
Входът на фестивала в читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: