Откриха юбилейна изложба на Стилиян Атанасов в Артцентър Плевен – снимки

10.05.2019 8:38

Юбилейна изложба по повод 60-годишнина на Стилиян Атанасов събра в Артцентър Плевен множество приятели, колеги и почитатели на изкуството на художника. Събитието уважи и кметът на Плевен Георг Спартански.


Уредниците на Артцентъра Светла Тончева и Пламен Моневски са селектирали и подредили в залата нови и рисувани в отминалите години живописни платна на майстора на четката. Впечатление сред тях правят цикъла от настроения „Зима“, както и силната серия от 3 рисунки – автопортрет.
Сюжетите са познати на всички ценители, които следят творческия път на художника, но съпреживяването отново и отново на нежността, болката и деликатността, наистина си струва!


Стилиян Атанасов е роден на 12 март 1959 г. в Плевен. През 1986 г. завършва НХА „Николай Павлович“ – София, специалност „Живопис“. От 1986 г. участва във всички регионални и национални изложби. Подреждал е самостоятелни изложби в Плевен, Левски, Свищов, София. Член на СБХ от 1988 г. Негови творби са притежание на НХГ – София, художествени галерии в Плевен, Свищов, Пазарджик, Търговище, Левски и др., както и на колекционери от Австрия, Франция, Гърция, Сърбия и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: