В Буковлък разкриха инсталация за производство на насипен тютюн

10.05.2019 8:57

Машина за рязане на тютюн и около 390 килограма листна маса иззеха плевенски полицаи от частен имот в Буковлък, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 10 май 2019 година за времето от 00:40 до 02:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Първо РУ – Плевен, Второ РУ – Плевен и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен са извърши претърсване и изземване в дома на 66-годишен в село Буковлък. Полицейските действия са в рамките на специализирана операция.

На адреса са установени 17-годишен, 42-годишен и 24-годишен от селото и 26-годишен от Плевен. Мъжете били в непосредствена близост до изградена инсталация за запарване и рязане на тютюн в процес на експлоатация. От имота са иззети специализирана машина за рязане на тютюн, нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 40 кг и 14 бали със суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща тютюн с тегло 350 кг. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: