С нова здравна инвестиция Плевен направи поредна стъпка в посока на развитие на денталната медицина

10.05.2019 16:46

С нова здравна инвестиция Плевен направи поредната си стъпка в посока на развитие на денталната медицина. В града официално отвори врати Център за обучение на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти, фокусира върху технологиите и практическите обучение. Откриването уважиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Община Плевен Георг Спартански, проф. д.р Славчо Томов – ректор на Медицинския университет, д-р Йордан Георгиев – председател на ПК по „Стопанска политика и транспорт“ в местния парламент и управител на болница ”Св. Панталеймон”. Те поздравиха д-р Бранимир Кирилов – управител на новия „Nano Dental Academy“ и пожелаха успех на начинанието.

„Радвам се, че днес ставаме свидетели на поредната здравна инвестиция в Плевен. И то не каква да е, а инвестиция, при която става дума за високи технологии. Това е поредна стъпка в посока развитието и на денталната медицина в града ни“, посочи председателят на местния парламент Мартин Митев.
„Виждаме как Плевен показва постоянно нещо ново в областта на медицината, в случая денталната. Градът ни е водещ в сферата на медицината и това е поредната крачка“, посочи и кметът Георг Спартански.
„Преди няколко месеца се върнах от конгрес, където ставаше дума за роботика. Днес ще кажа – бъдещето на денталната медицина вече е в Плевен“, заяви проф. д-р Славчо Томов. Той посочи, че новият дентален център ще бъде база, на която Медицинският университет ще стъпи, за да стартира за начало обучение по специалности по дентална медицина с идеята след време тук да се акредитира и една по-голяма академична структура в тази посока.
„Хубаво е когато високите технологии не са само в столицата и когато при нас се случват такива добри неща“, каза и д-р Йордан Георгиев.

„Nano Dental Academy“ е учебен център, фокусиран върху обучението чрез технология и практически упражнения съвременните методи и технологични достижения в работата на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти“, посочи д-р Бранимир Кирилов и изтъкна, че Плевен е едно от най-добрите места за този вид обучение. Новият Център за обучение на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти е оборудван с осем работни места и разполага с модерна високотехнологична апаратура, която дава възможност за организиране на практически курсове на високо съвременно ниво. Целта е обучение, квалификация и преквалификация на медицински работници, лекари по дентална медицина и студенти по консервативно зъболечение. Идеята е специалисти в областта на стоматологията да обменят опит, да споделят ноу-хау и да внедряват нови методи за лечение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: