СУ „Крум Попов” – Левски отбеляза Деня на Европа

09.05.2019 14:25

В СУ „Крум Попов” – Левски отбелязаха Деня на Европа. По този повод ученици са участвали в самоуправлението на общинско ниво.

Елена Асенова, председател на Училищния парламент, и Ралица Асенова съгласуват управленческите си умения в длъжността заместник-кмет  на Община Левски за един ден.

И други ключови позиции са поверени в ръцете на младежи от СУ „Крум Попов”: Мартина Николаева е старши експерт „Образование, култура и спорт“, Христо Методиев е главен архитект, Пламен Крумов – главен счетоводител.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави участниците в инициативата на Общината „Властта в ръцете на бъдещето” в деня на ученическо самоуправление  и връчи Сертификат за участие на учениците.

И в самото училище се отбеляза тържествено Деня на Европа. По традиция се обявява като Ден на ученическото самоуправление и ученици заемат ръководните, учителските и административните  длъжности в училището за един работен ден.

Тази година директор е Михаела Петрова със заместник по учебната дейност Десислава Дончева. Те умело се справят със задачите си с подкрепата на титулярите Валентина Дженева и Наталия Чингова.

Силвия Иванова е тяхната „дясна“ ръка в ролята си на секретар, Миглена Терзиева е училищен психолог, Биляна Цветанова – ресурсен учител, Евдокия Кирилова – педагогически съветник. Валерий Богданов трупа опит като председател на Ученическия парламент  за един ден.

Финансовите операции се управляват от  Петя Асенова, счетоводител и Виктория Богданова, касиер – домакин. Юлияна Неделчева  е готова да оказва медицинска помощ, а богатият библиотечен фонд е поверен на Микаела Руменова.

За спокойния и творчески ход на учебния ден се грижат младите охранители Анатоли Аврамов и Скендер Сунаев.

Училищният звънец обявява началото и края на всеки учебен час с „Одата на радостта“. Целият училищен двор се оглася от Химна на Европа. По идея на Михаела Петрова кръшни хора се извиха през голямото междучасие в двора на СУ „Крум Попов”.  Ученици , педагогически и непедагогически персонал се включиха с усмивка и добро настроение в инициативата.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: