Мартин Митев даде старт на Държавния личен шампионат по бокс за юноши в Плевен

08.05.2019 9:35

Близо 140 състезатели от 45 клуба в цялата страна мерят сили в Плевен на Държавния личен шампионат по бокс за юноши. Организатор на спортната проява е Боксов клуб „Спартак“ – Плевен, с президент Борислав Георгиев. Старт на Шампионата даде председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

„За поредна година имам честта да дам начало на Държавния личен шампионат по бокс за юноши в Плевен. За мен лично тази наша среща в зала „Спартак“ е категоричното доказателство, че боксът в Плевен се развива, и то благодарение на млади хора като вас, които обичат този спорт!“, обърна се към участниците в турнира Мартин Митев. Той отбеляза също, че именно с хора като Борислав Георгиев, благодарение на десетките треньори в спортните клубове в града и на всички поддръжници, отдадени на мисията да възпитават подрастващите в любов и уважение към спорта, Плевен има своите спортни успехи и слава. „В качеството си на представител на местната власт искам да благодаря на всички вас за това, че не жалите време и сили в името на благородната мисия за добрата физическа подготовка на подрастващите“, каза още Мартин Митев. На всички участници в турнира той пожела, първо, да са здрави, успех на ринга и спортсменски битки по време на шампионата. Мислете като шампиони, защото всичко е в главата, завърши председателят на местния парламент и даде старт на първата боксова среща от Шампионата. В това издание на спортната надпревара Общински съвет – Плевен, има своето присъствие и в лицето на общинския съветник Бойко Янчев, който е един от съдиите на срещите.
Държавният личен шампионат по бокс за юноши в Плевен ще продължи до 11 май /събота/, когато ще бъдат обявени победителите в отделните възрастови категории.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: