Ученици на ПГПЧЕ – Плевен получиха немски езикови дипломи

07.05.2019 12:45

17 дванадесетокласници на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен получиха днес своите дипломи за владеене на немски език ниво С1 по Европейската референтна рамка.


Тържественото връчване се състоя в Заседателна зала на Община Плевен в присъствието на кмета Георг Спартански, Йорг Каснер, координатор Централна служба за обучение в чужбина при Посолството на Германия у нас, Юрий Тодоров, директор на ПГПЧЕ – Плевен, Светослава Илиева, старши експерт в РУО-Плевен, родители на учениците, учители.

В поздрава си към дванадесетокласниците Юрий Тодоров подчерта, че те са част от най-силния по успех клас в гимназията, постигнал поредица успехи през годините. Вие сте едни малки диаманти, които моите колеги с ювелирна точност обработваха и превърнаха в скъпоценни камъни, подчерта той.

Пожелания за бъдещи успехи занапред и поздравления за постигнатото признание отправиха кметът Спартански и Йорг Каснер. Прозвучаха и благодарности към преподавателката по немски език Румяна Стаменова.

По забавен начин по-малките ученици, изучващи немски език, показаха как се готвят за полагане на изпита и получаване на престижната диплома.

На финала на тържеството Йорг Каснер връчи дипломата на всеки един ученик.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: