Безплатен театрален спектакъл подаряват днес на плевенчани Областна администрация и ДКТ „Иван Радоев”

06.05.2019 7:07

Тази вечер от 19.00 часа спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник” на румънския драматург Йон Сапдару ще се играе при вход свободен за публиката.

Инициативата е в рамките на Дейност 1 на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 година и се осъществява в партньорство с ДКТ „Иван Радоев”.

„Доброто ни сътрудничество с плевенския театър в лицето на директора Васил Василев вече се утвърждава като една позитивна традиция, която има потенциал за развитие”, каза областният управител Мирослав Петров. Той отбеляза, че изборът на спектакъла не е случаен. На сцената на драматичния театър, под формата на т.нар. черна комедия, ще бъдат поставени актуални въпроси и теми като измеренията на любовта и свойството й да изкривява реалността и възприятията. Грижата, способна да осакатява и оскотява. И саморазрушителните модели, продукт на невъзможността и неподготвеността на човек да преодолява житейските изпитания.

Билет-покани за спектакъла могат да се вземат от касата на ДКТ „Иван Радоев”, които работят от понеделник до събота от 09.00 до 19.30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: