Плевенчанка е полуфиналист в конкурса „Най-изявените млади личности на България“

04.05.2019 13:00

След като през месец април бе сред победителите в класацията на ДАРИК радио „40 до 40“ за успели млади българи, плевенчанката Катерина Ковачева сега е полуфиналист в престижната класация The Outstanding Young Persons (TOYP) 2019 на JCI. Катерина е номинирана в категорията „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“. До полуфинал в различните категории достигат общо 24 доказани млади специали. В своята категория Катерина се състезава с още двама души, като каузата, с която тя е номинирана, е осиновителната тема. Решаващ вот има и публиката, която може да гласува за своя фаворит на официалната Facebook страница на TOYP България.

Катерина започва ученическия си живот в ОУ „Д-р Петър Берон“. По-късно е приета в Математическа гимназия „Гео Милев“, където завършва средното си образование с отличие. Паралелно с това от 15-годишна възраст е доброволец в Читалище „ЛИК“, където по метода „Връстници обучават връстници“ за първи път се среща с деца от социални институции, които растат без родителска грижа. Това именно определя и кариерния й път по-нататък.

Днес, като психолог във Фондация „За Нашите Деца“, Катерина се бори за това да се намали броят на изоставените деца в България, както и да се увеличи броят на осиновените деца. Заедно с това стремежът на Катерина е да даде гласност пред широката общественост на осиновителната тема. Катерина е и човекът, който за пръв път в България се осмелява гласно да заяви, че грижата за осиновените деца е различна от грижата за биологичните деца.

Всеки, който желае, може да подкрепи Катерина ТУК

#тагове:

НАЙ-НОВИ: