МВР – Плевен предприема необходимите мерки за осигуряване на спокойни празнични и почивни дни

04.05.2019 8:12

За обезпечаване на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защита на населението по време на религиозните празници в чест на Свети Георги Победоносец – 6 май – Ден на храбростта и свързаните с него почивни дни, както и предстоящото посещение на Негово Светейшество папа Франциск – глава на Римокатолическата църква са планирани полицейски мероприятия и ще бъдат ангажирани полицейски служители от всички структурни звена при ОДМВР – Плевен. Проведени са предварителни срещи с представители на местната власт, за да се осигури засилено полицейско присъствие там, където се очаква да има струпвания на хора – църкви, храмове, търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура- жп гари и автогари. Ще има и проверки на питейни и увеселителни заведения. В графиците за охрана са включени и публичните събития по време на празниците. При необходимост ще се извършват и физически проверки. Засилен ще бъде и контролът по пътищата с акценти – неправоспособност, шофиране в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, превишена скорост, използване на предпазни средства – колани, столчета за деца, каски от мотоциклетистите и др.
Ще се прецизира разстановката на състава с цел осигуряване на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението от структурите, осигуряващи контрол на пътното движение по главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища, участъци с временна организация на движението.
„Пътна полиция“ напомня, че ако не сте платили глобите си по Закона за движение по пътищата при евентуална проверка на пътя е възможно да Ви бъде отнето свидетелството за управление на автомобил, а превозното Ви средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите суми.
Предвид очакваното интензивно предвижване, са предвидени превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организираните ученически и групови пътувания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: