НУ „Христо Ботев“ – Плевен бе домакин на финалното градско състезание „Буквоплет“ (галерия)

03.05.2019 8:47

Вчера в НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен се проведе финалното градско ученическо състезание по правоговор и правопис на български език за второкласници БУКВОПЛЕТ 2019 г. Форматът БУКВОПЛЕТ е създаден от Лайънс клуб Русе – Север, като от миналата година се превръща в национална кампания и се провежда в много градове в България.


За първи път тази година състезанието се организира и в гр. Плевен от Лайънс клуб Огледало. Мариета Павлова – президент на Лайънс клуб Плевен Огледало приветства всички гости и най-вече участниците и им пожела успех.


Гости на състезанието бяха Татяна Божинова – заместник областен управител на Област Плевен, Анастас Балабанов – чарт президент на Лайънс клуб Плевен, Виолета Василева – старши експерт за обучението в начален етап, РУО – Плевен, Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ – училището домакин на финалния градски кръг, Весела Йотова – директор на НУ „Патриарх Евтимий“, Диана Димитрова – директор на НУ „Единство“, учители и родители.


В състезанието участваха 28 финалисти от 4 училища, класирани на вътрешния училищен кръг. Нелеката задача да следи правилното изпълнение на задачите и да излъчи победител имаше жури с председател Петя Василева – управител на образователен център „Комлед“, магистър по английска и българска филология с над 30-годишна преподавателска практика, заместник председател на Общински съвет – Плевен, председател на комисията по култура и член на комисията по образование; Боряна Генова – учител по български език и Теменужка Решовска – учител по български език.


След оспорвана надпревара и трудните три кръга, бяха излъчени и победителите. На първо място беше класирана Кристина Манчева, а на второ – Виктория Андронова – ученички от НУ „Христо Ботев“ – Плевен. Те ще имат честта да представят град Плевен на националното състезание в гр. Русе, което ще се проведе на 12 май 2019 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: