Български електрически велосипеди са сред наградите на Маратона на приятелството „Плевен“

02.05.2019 9:43
Тазгодишното издание на  Маратонът на приятелството „Плевен“ подарява български електрически велосипеди на победители. Шестото издание на състезанието ще се проведе на 19 май, неделя, и предлага още по-атрактивен и стимулиращ награден фонд.
Събитието, което се превърна в най-голямото и значимо състезание за региона, утвърди името си „Маратон на приятелството“като само през миналата година посрещна над 500 участника от 14 държави на 3 континента. Тази година състезанието има специално предизвикателство, насочено към начинаещите бегачи – „Моят първи маратон“ и цели да насърчи повече хора да започнат да спортуват активно и да финишират успешно на маратонска дистанция (42,2 км), стимулирайки ги освен за лично удовлетворение и подарявайки два български електрически велосипеди с марката Eljoy. Единият велосипед ще бъде за “ нов“ маратонец, а другият – за някой от останалите участници. За да се включат в томболата за специалните награди, начинаещите бегачи трябва да потвърдят при регистрация, че маратонът в Плевен е първи за тях.
Друга новост тази година е поредният реверанс от страната на организаторите към посетителите на града. На 18 май (събота, денят преди маратона) участниците в събитието и техните семейства и приятели ще могат да посетят безплатно един от символите на град Плевен – Панорамата. 
И тази година Маратон „Плевен“ има благотворителна кауза. Чрез събитието ще се събират средства за специална стипендия „Готови за успех“, предназначена най-малко за един студент от града. Стипендията се дава за високи академични постижения на млад човек без един или двама родители, като подкрепата е за учебната 2019/2020 година.
Маратон на приятелството „Плевен“ се организира от „Eyes-Open“, Спортен клуб „Бегач“, Българската федерация по лека атлетика и Община „Плевен“ и има изключително важно значение за региона на Северна България.
За записвания и повече информация, посетете уебсайта на събитието www.plevenmarathon.com 
#тагове:

НАЙ-НОВИ: