Плевен е проходим след проливния дъжд снощи, няма големи повреди по пътната настилка

28.04.2019 9:06

Няма големи повреди на пътната настилка. Градът е изцяло проходим след проливния дъжд. Това констатира кметът Георг Спартански, който снощи е обиколил Плевен след силната буря. Спартански е обиколил с личния си автомобил целия град – от шосето за Русе до изхода за София, Девети квартал, централна градска част,част от Индустриалната зона, жк.“Дружба“.

Проблемните зони, както след повечето проливни дъждове, са били отново отсечката под надлеза за „Сторгозия до към магазин „Сико“ и в района на завод“Мизия“, под надлеза за жп-линията.

„Отговарям и ЗАЩО там, в тези райони традиционно при проливни дъждове се получава наводняване на платното – защото сечението на тръбите на канализацията е такова,че НЕ МОЖЕ да поеме голям водосбор. На 55 години съм, от детството ми и до днес там винаги се наводнява. Канализацията е собственост на ВиК, на десетки години е, за да се подмени са нужни стотици милиони лева. На този етап държавата няма тези пари.
Наносите от пясък и чакъл, образувани от пороя тук-там, ще бъдат почистени в следващите дни.
Дано следващите дни са наистина светли великденски празници, без изпитания от природата и Господ, пожелавам го на всички ни!“, казва кметът Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: