Найден Зеленогорски: ДБГ няма да участва в братоубийствените войни вдясно

25.04.2019 14:57

„Движение България на гражданите“ няма да участва в изборите за Европейски парламент, защото нямаме намерение да участваме в братоубийствените войни вдясно. Това заяви днес на пресконференция в Плевен в пресклуба на БТА Найден Зеленогорски, зам.-председател на ДБГ. „За съжаление обединението вдясно не се състоя и този път, смея да твърдя, че ДБГ участва 6 месеца в едни дълбоки преговори, положихме всички усилия, за да се състои едно смислено обединение, което отчита достойнството и сувернитета на всяка партия, но това не се случи и ние по никакъв начин не носим вина за това“, добави Зеленогорски. Той подчерта, че това, че десницата няма да участва заедно на тези избори е голяма беда за България, защото на България й е нужна алтернатива, а тя трябва да се изгражда стъпка по стъпка.

„Нашата концепция за това обедиение бе да се борим за два мандата в Европарламента и после да дадем решителна битка на местните избори на ГЕРБ, ДПС, БСП и статутковото. Тази решителна битка минаваше през победа на местния вот в София и след това през извънредни предсрочни парламентарни избори, на които обединената десница да бъде подкрепена от над 500 000 избиратели“, каза още зам-председателят на ДБГ. Това, по думите на Зеленогорски, е напълно възможно след „Апартаментгейт“, след разбиване на управленската коалиция и тоталните неудачи на сегашното управление.

Според зам.-председателя на ДБГ предсрочни парламентарни избори са напълно възможни, ако не заедно с местния вот наесен, то пролетта на следващата година.

Христо Таслаков, председател на плевенската организация на ДБГ, коментира, че един път е давал за пример обединението на десни партии, каквото се случи в Плевен и как то е работещо и в момента.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: