Малки и големи боядисваха заедно великденски яйца в Асеновци

25.04.2019 13:50

Днес, на Велики Четвъртък, в читалището на село Асеновци гостуваха децата от ДГ „Слънце” – Асеновци, съпроводени от техните учителки Денка Рачева и Розария Трифонова, майки и бащи и заедно с жените от клуб „Сръчни ръце” при читалището заедно боядисваха яйца за Великден. Това научаваме от секретаря на читалището Петранка Стефанова. Децата отправиха поздрав с обща рецитация на великденско стихотворение, показаха колко много са научили в градинката и получиха бурни аплодисменти.


Както повелява традицията, най-възрастната жена – Блага Печева, боядиса първото червено яйце и нарисува кръстчета на челата на всяко дете за здраве през годината. Всички се забавляваха много, майки, баби и деца боядисваха яйцата чрез различни техники. Бабите освен яйца подариха и козунаци за малките палавници, а в знак на благодарност за доброто сътрудничество г- жа Денка Рачева подари на читалището красив великденски сувенир.
Да са ни живи и здрави децата от селото, да радват всички ни, за да им предаваме българските традиции и обичаи, пожелават от читалището в Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: