Шампионката Ивет Горанова гостува в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

24.04.2019 12:45

Днес в НУ „Христо Ботев“ – Плевен гостува бронзовата медалистка от световния шампионат Ивет Горанова. Спечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни. Тя е първата жена в историята на България, спечелила бронзов медал на 54-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания).


Карате До е спорт, който тушира агресията в подрастващите, учи ги на дисциплина, уважение към по-възрастните, по-знаещите и по-можещите и носи баланс между физическото и психическото у човека.
Срещата е инициирана от Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ и е във връзка с дългогодишния проект на училището „Спорт и изкуство срещу агресията“.


Пред малките ученици бе представена кратка демонстрация, с която Ивет Горанова обясни колко важен е спортът за здравето. Тя насърчи децата да спортуват и да проявяват воля и упоритост във всяко начинание, да не се предават и да продължават напред, колкото и труден да е пътят, да влагат енергията си в дейности, които им харесват и никога да не се отказват. Поясни, че най-важното за успехите в спорта са постоянство, много труд и сериозна дисциплина.
На срещата в училището тя беше придружена от Русалин Русалинов – президент на карате клуб „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и от личния си треньор – Ангел Ленков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: