Третокласничка от Левски с отличие от международен форум

24.04.2019 14:04

Симона Стефанова, третокласничка от СУ „Крум Попов“ – Левски е отличена с Втора награда в раздел „Графика“на Международения културен форум „Велики Преслав – историята на цял един народ“, проведен за втора поредна година във Велики Преслав под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Творбата на Симона – портрет на великия държавник Цар Симеон, е сред експонатите на богата изложба, подредена в Тържествената зала на Музей „Велики Преслав“. Хубавата новина научаваме от Леонетка Данаилова, главен учител в СУ „Крум Попов“.


Наградата на Симона е поредно доказателство за таланта на десетгодишното момиче, което участва и в конкурси за поезия, състезания по математика и вече има натрупани отличия за радост и гордост на град и община Левски. За развитието на художествената й дарба се грижи художникът Иво Панов, а за постижението си в културния форум тя получава и грамота и изящна пластика.
„Конкурсът е естествена връзка на българските деца у нас и по света – те заедно пишат, рисуват и черпят вдъхновение от нашата история. Тази година във форума участват 420 деца и младежи от цялата страна и от българските общности по света“, сподели преподавателят Леонетка Данаилова.
Церемонията по награждаването на участниците във форума на 19 април е открила Илияна Йотова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: