Професор – богослов гостува на празник в село Българене

24.04.2019 16:04

С интересна програма отпразнуваха Лазаровден в село Българене. Програма от песни и народни танци беше представена от учениците към ОУ „Христо Ботев” в салона на местното читалище.

Почетен гост на празника бе проф. д-р Дечко Свиленов. Той говори за истината за вярата по повод наближаващия Великден. Малките бяха най-любопитни, задавайки трудни въпроси на професора, но всяко дете получи изчерпателен отговор.

Дечко Свиленов е професор по патология, апологенетика, работещ към БАН, консултант по религиозни въпроси към Министерството на образованието, работил е в университета в Улм, Германия. Има и богословско образование, автор е на книги на здравно-теологична тематика, като: „Еволюция или сътворение – какво казва науката?“, „Бог твори оригинали“ , “Живот след смъртта“ и др. Проф. Свиленов е издател е на Библията в България, съдействащ за нейното безплатно разпространение. „Благодаря за гостоприемството надявам се отново да се видим, за да си поговорим”, каза проф. Свиленов.

Той подари на всеки от присъстващите по едно издание на Библията и някои от неговите книги. Кметът на Българене Симеонка Мусакова връчи подарък картина на госта и му благодари за полезната беседа.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: