В Урок по родолюбие участваха учениците от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

24.04.2019 16:29

В навечерието на един от най-светлите християнски празници в Часа на класа, всички ученици от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен участваха в урок по родолюбие. Те имаха честта да се срещнат с Виктор Цолов и Антонио Йорданов, младите хора, които участваха в рубриката „Достойни за уважение“ и гостували в „Шоуто на Слави”. Те са двама от петимата младежи, създали инициативата „Околобългарско“, в която се представят проблемите на обществото в България и начини за тяхното разрешаване.
Вниманието на учениците беше приковано от късометражен филм „Тук или в чужбина?”, който ги провокира да се замислят и разберат, че от всички нас зависи в каква държава живеем.

След филма се проведе дискусия, в която учениците споделиха впечатленията си от заобикалящата ги действителност и техните взаимоотношения. Младите хора осъзнават тяхното основно задължение днес да се обучават старателно по избраните професии и специалности : «Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително – вкусовата промишленост”; „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки и „Хранително – вкусова промишленост» с очаквана толерантност към новоповстъпващите техни по-малки съученици по защитената специалност: „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна техника“ – и специалността с установен недостиг от кадри на пазара на труда:„Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП”. Техните надежди са да се реализират успешно по избраните професии и да бъдат достойни граждани на Родината, с която се гордеят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: