Ученици от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен получиха сертификати от състезания по английски език

23.04.2019 15:15

В конферентната зала на СУ „Стоян Заимов“ – Плевен всички участници в състезания по английски език тържествено получиха сертификати лично от директора на училището Анни Петкова в присъствието на зам.- директора Емилия Мелниклийска и учители по английски език.

Ученици от различни възрастови групи – V до XII клас се отличиха с изключително активно участие в 4  състезания и конкурси по английски език: Juvenes Translatores 2018– конкурс за най- добри млади преводачи в Европейския съюз, Олимпиада по английски език, Състезание по творческо писане, Седмо издание на Международна олимпиада HIPPO, което е част от поредицата изяви ,,Английски без граници”.

СУ „Стоян Заимов“- Плевен е едно от 17 училища в страната, избрано да участва с петима участници от XIа клас в конкурса по превод на Европейската комисия на 22.11.2018 г. Всеки един от младите преводачи получи сертификат за участие и тениска с логото на конкурса. В олимпиадата по английски език- общински кръг участваха ученици от 4 състезателни групи, от които на областен кръг се класираха Владимир Петков и Анелия Кирицова от VIIIа клас. На полуфинален кръг на международната олимпиада HIPPO се класираха с максимален резултат и участваха трима ученици съответно в трите нива: HIPPO 1- Ивайло Ангелов от Vа клас, HIPPO 2-  Виктор Весков VIа клас и HIPPO 3- Полина Динчева от VIIв клас. Постигнатите резултати показват високата степен на мотивация на учениците за изучаване на английски език, както и нивото на овладяването му. Защото и учениците, и техните учители, смятат, че изучаването на чужди езици е умение от жизнена важност за професионалното им и личностно развитие. Ползването и знаенето на чужди езици е това, което ще ни сближи, ще ни помогне да разберем различни култури и ще предостави необятни възможности за учене и работа в Европейския съюз.

Снимки и информация: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: