В ДГ „Калина“ – Плевен проведоха инициативи под мотото „Всички заедно – учители, деца и семейство, можем повече“

23.04.2019 15:44

„Всички заедно – учители, деца и семейство, можем повече“ е мотото на проведените през месец април съвместни инициативи от Детска градина „Калина“ – Плевен и семействата на децата. В първа Б група с учителки Е. Ставрова и Л. Русанова съвместно със своите родители участваха в инициативата „Пролетно веселие“- стимулиране на позитивни преживявания на децата чрез музикално подвижни игри и обогатиха представите на децата за обекти от природната среда съобразно сезона /растения, птици, насекоми, животни/.


В първа А група с учителки Б. Василева и П. Менкова децата съвместно със своите майки участваха в инициативата „Кошничка със шарени яйца“, в която боядисаха шарени яйца и направиха кошничка в която да ги поставят за да зарадват пиленцата на кокошката КО-КО. В трета А група с учителки Л. Габрова и П .Атанасова участваха с инициативата „Пролетни празници“, в която деца и родители се подготвиха за емоционално и съвместно отпразнуване.


По повод предстоящата национална кампания „Ден на революционното хранене“ под надслов „Не яж боклуци, яж зеленчуци“, която ще се проведе на 17 и 18 май в цялата страна в трета Б група с учителки В. Симова и Ц. Нанкова и във втора група с учителки М. Пацова и М. Блажева проведоха инициативите „Здрав и чист“ и „Здравословно хранене“, в които учители-деца-родители обогатиха представите си значението на храненето за здравето на човека и се запознаха с правилата за здравословен начин на живот на малки и големи.
В ПГ 6-7 годишни с учителки С. Сайкова и А. Павлова деца, родители и учители съвместно подготвиха занималнята за предстоящите празници с инициативата “Великденска украса“, в която деца и родители в надпревара показваха своите умения и въображение за по-красив и весел Великден.
„Когато детето участва заедно със своите родители в различни дейности, позитивите са за всички – детето са чувства подкрепено от най- близките до него хора, родителите осъзнават, че „нещата” зависят и от тях, защото са не само участници, но инициатори, вдъхновители и опора за децата. Учителите от своя страна имат възможност да бъдат вдъхновени от подкрепата, която получават и да търсят непрекъснато нови и успешни практики, които показват, че всичко е по- лесно и по- стимулиращо и изграждащо, когато се прави заедно от всички – деца, учители, родители, общество“ обобщи г-жа Ж. Атанасова ,директор на детската градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: