Вандали посегнаха на паметници в Скобелев парк

23.04.2019 10:18

За поредни вандалски набези, чиито жертви станаха паметници в Скобелев парк, съобщи кметът Георг Спартански. На парчета е счупен белият мраморен кръст на паметника на Втора артилерийска бригада, стената на Къщата музей „Стоян и Владимир Заимови” е напръскана със спрей, пострадали са и няколко лампи.

Спартански изрази възмущението си не толкова от размера на нанесените щети, а от дързостта и липсата на морал и уважение у извършителите. „По всяка вероятност в тази част на парка ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, но не можем на всяка детска площадка, до всяко кошче, всяка пейка или лампа да слагаме камера”. Той изрази още недоволство, че възмущението и критиките към вандалите са предимно в интернет пространството, а когато се стигне до подаване на реални сигнали и свидетелстване за нарушения, няма нито един постъпил такъв. Това прави предприемането на практически наказателни мерки срещу престъпниците невъзможно.

„Докато гражданското общество не започне да посочва авторите на вандалски прояви, няма да се справим с тях”, каза още кметът.

Снимки: Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: