Бойко Борисов: До 2020 г. магистрала „Хемус“ ще подмине Плевен

23.04.2019 11:07

До 2020 г. АМ „Хемус“ ще подмине Плевен, прогнозира премиерът Бойко Борисов във Фейсбук след като инспектира строителните работи в отсечката между Ябланица и Боаза, предава „Канал 3“. От днес започва поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе – Велико Търново.

„Проверих напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“, която е близо 10 км. Строителството ѝ започна в края на март м. г. и се финансира със средства от националния бюджет. Работата по нея напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото“, отчете Борисов.

„Чували сме всякакви глупости за строителството на АМ „Хемус“, а я направихме до Ябланица. Никой никога не е мислил да прави АМ „Хемус“, но коментират. До края на 2020 година ще подминем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе“, каза още Борисов, като прогнозира, че с тази отсечка в строия Брутният вътрешен продукт (БВП) ще скочи с „поне 10-20%“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: