Турнир за Купа „Свети Георги Победоносец“ събра любители на шахмата в Плевен

22.04.2019 13:00

По повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, под патронажа на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов, на 20.04.2019г. бе открита втората съвместна инициатива между СКШ „Спартак Плевен XXI“ и Военен клуб „Ботев“ гр. Плевен, с подкрепата на БФШ 1928 и хотел „Ростов“. Турнирът по шахмат за „Купа Св. Георги Победоносец“ събра любители на древната игра от цялата страна и военнослужещи от гарнизон Плевен. По традиция началото бе дадено с химна на Р България. Прозвуча и химна на Българската армия – „Велик е нашият войник“. Празнична програма изнесоха Фанфарен оркестър при НУ „Христо Ботев“ с директор г-н Цветелин Горанов. Участниците бяха приветствани от полк. Николай Бешев – Началник на гарнизон Плевен и г-н Иван Кюлджийски – зам.-кмет на Община Плевен.
В театралния салон на Военен клуб – гр. Плевен в центъра на града на 20 и 21 април се изиграха 6 кръга класически шахмат в коита участваха 65 шахматисти от които 32 военнослужещи и 33 граждани.

Борбата в провелите се 6 кръга бе много оспорвана и предварително сочените за фаворити трябваше да положат сериозни усилия, за да защитят авторитета си. Призьорите бяха наградени от полк. Николай Бешев – Началник на гарнизон Плевен. Купата на победител в турнира спечели Мартин Дяков (СКШ „Спартак Плевен XXI”, Плевен) със резултат 5 точки. На второ място се класира Христо Христов (ШК „Ивис-Плюс“, София). Третото място в генералното класиране е за Николай Йорданов (ШК „Етър“, Велико Търново). Парична премия за най-добре представил се сеньор получи Митко Вътковски от ШК „Ловеч“, а в категория до 14 години специална награда получи Никола Кънов (ШК „Елит“, София).


На първо място от военнослужещите се класира редник 3-ти клас Цветозар Костов – от военно формирование 42800 от ЕЦНП. Сребърен медал за Иван Романов и трети – сержант Стефан Върбанов от военно формирование 42800 от ЕЦНП.
Раздадени бяха две основни купи за шампион на „Купа Св. Георги Победоносец“ и 9 комплекта медали в различните възрастови групи при момчетата и момичетата, както и сертификати за всички участници. Благодарим на състезателите за спортсменската игра, на любезните домакини и организатори и на всички допринесли за реализирането на този хубав празник!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: