Малчугани от ДГ „Калина“ – Плевен засадиха цветя за Деня на Земята

22.04.2019 12:00

Всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Децата от група “Мечо Пух“ при ДГ „Калина“ – Плевен участваха в инициативата за отбелязване Деня на Земята като засадиха цветя – теменужки, петунии, върбинка, бегонии и други, засяха семенца от петунии около площадката, на която играят своите игри.

Партньор и помощник им беше помощник възпитателят на групата Станислава Георгиева. Тя помогна на дете със СОП да засади своето цвете.

„Изказваме благодарност на родителите за осигурените цветя и семена. Целта на инициативата е да мотивираме децата от ранна възраст да се обединяват с възрастните хора за опазване на планетата и в защита на околната среда. Всеки от нас може да прави дребни неща в ежедневието си, с които да помогне за спасяването на планетата каза директора на детската градина“ г-жа Ж. Атанасова и поощри децата в дейността им. „Започнете от днес, не чакайте утре“ ги призова тя.

Снимка: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: