Започна изграждането на амфитеатър към НЧ „Георги Парцалев-1901” – Левски

22.04.2019 10:52

Днес тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901” в град Левски за изграждане на амфитеатър в южната страна на културния институт.

Параметрите на проекта представи председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова. Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Той на стойност 384 178 лв., а  и срокът за изпълнение строителните дейности  120 дни.

Гости на първата копка бяха кметът на община Левски Любка Александрова, инж. Милчо Илиев от „МК НАДЗОР” – гр. Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06” – гр .Варна, читалищни дейци и граждани.

Любка Александрова поздрави всички, които ще участват в изпълнението на проекта. „Щастлива съм, че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии. При наличието на толкова много талантливи колективи на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”, хубаво е да имаме освен сцената на читалището и открита сцена, да имаме  и летен театър. Надявам се ,че в края на лятото тук ще има едно красиво съоръжение, което ще стане средище на таланта на левчалии и възможност да видим големите имена на България във всички изкуства.”,подчерта Александрова.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: