Задържаха участничка в ало-измами, взела над 3 бона от възрастна плевенчанка

22.04.2019 9:13

Участничка в телефонни измами е задържана от плевенски криминалисти. Полицейските действия под ръководството на прокурор от РП – Плевен са стартирали непосредствено след постъпил сигнал за телефонна измама в областния град, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 14 февруари 2019 година в 16:40 часа в Първо РУ е заявено от 69-годишна плевенчанка, че е въведена в заблуждение. След многократни разговори по домашния си телефон с мъж, представил се за служител на МВР, тя била измамена, че съдейства на полицията за задържане на телефонни измамници. Следвайки указанията около 15 часа потърпевшата е предала на непозната сумата от 3150 лв. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. В хода на проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установена и задържана 50-годишна от село Ореш, област Велико Търново, която е посетила адреса и е взела парите. Задържана е за 24 часа по Закона за МВР.

Извършителката е привлечена в качеството на обвиняема за извършеното престъпление. Разпитана е пред съдия в Районен съд – Плевен и признава вината си. Дава обяснения по случая, желае да сключи споразумение с РП- Плевен като е възстановила част от взетата от нея сума. По случая работиха служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“- ОД на МВР – Плевен и разследващ полицай под контрола на Плевенската прокуратура.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: