Георг Спартански: Не можем да превръщаме живота си в Биг Брадър

22.04.2019 16:22

Не можем да превръщаме живота си в Биг Брадър. Това коментира днес пред журналисти кметът Георг Спартански по повод въпроса дали е нужно да се поставят камери за видеонаблюдение във всяка точка на града след като отново вандали посегнаха на паметник в Плевен. Става въпрос счупен на парчета кръст от мемориал, посветен на далите живота си за свободата на България герои, в Скобелев парк.

Директорът на РВИМ-Плевен Емилия Зорнишка днес е обяснила, че е възможно на първо време кръстът да бъде залепен със специално лепило.

Не е въпросът в размера на щетата, а дали това същество, което я е извършило, има грам мозък в главата си, коментира възмутен кметът. Той посочи, че преди време обрисувана с графити е осъмнала и Къщата на Заимов, счупени са и две лампи в Скобелев парк. Всичко това показва, че между нас живеят неандерталци, добави кметът. Постъпката той определи като проява на диващина, простащина и идиотизъм.

„Не възприемам призивите да сложим камери, защото не можем да превърнем живота си в Биг Брадър. Най-малко, защото за тези камери трябва да има и ток, което пък води до разкопаване на парка и т.н. Вероятно ще се наложи за част от парка да сложим и камери. Но не може заради всеки контейнер, който се озовава в Тученишката бара по нощите, нито на всяка лампа, нито на всяка пейка и детска площадка, да слагаме камери“, категоричен бе плевенският кмет.

И посочи, че му прави впечатление, че хората са много активни като се възмущават в уюта на анонимността на фейсбук, но няма нито един сигнал от гражданин, който да каже как еди-кой си е извършил дадена вандалщина. „Докато гражданското общество не започне да преследва активно нарушителите на дневния ред, на вандалските прояви и техните автори, те няма да спрат“, добави Спартански.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: