Днес в Плевен започва „Данониада“ 2019

20.04.2019 8:11

Днес в Плевен ще бъдат изиграни първите мачове от 22-рото издание на „Данониада” – единственият по рода си в България футболен турнир за деца до 12-годишна възраст. На градския стадион ще се срещнат отбори не само от Плевен, но и от цяла Северозападна България. Отборите, класирали се на първите две места в зоналните квалификациище продължат участието си във финалите на турнира в София. Съответно, един от тях ще има шанса да продължи в надпреварата за Международна купа “DANONE NATIONS CUP“ в Барселона. Мачовете започват от 9:30 ч.и са с вход свободен за публика.

Регионалната фаза на 22-рото издание на “Данониада” продължава до края на месец май, а домакини на срещите са градовете:

Плевен – на 20.04.2018
Пловдив – на 11.05.2018
Варна – на 18.05.2018
София – на 25.05.2018

Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на турнира www.danoniada.bg отборите от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони. Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца от 10 до 12 годишна възраст.

В рамките на турнира за трета поредна година, ще бъдат организирани специални образователни игри за участниците и публиката. Едната има за цел популяризирането на здравословното хранене и предоставя важна информация за хранителните навици по интересен и забавен начин в игрови формат. Другата е на тема “Събирай разделно” и е част от съвместна инициатива на “Данон – Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортното предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Победителят във финалната фаза ще се състезава във футболния турнир за международната купа “DANONE NATIONS CUP“, която тази година ще се проведе в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията DANONE. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари – за отборите победители от 2018 и от 2019 година.

Международният турнир “DANONE NATIONS CUP”, тази година е част от празненствата по случай 100 години DANONE. Компанията чрез него иска да сподели с целия свят своята визия за Една планета. Едно Здраве (One Planet. One Health).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: