В обновена и модерна база посреща учениците си ДФСГ „Интелект“ – Плевен

19.04.2019 13:25

С тържествено прерязване на лентата днес бе официално открита ремонтираната ДФСГ „Интелект“ – Плевен. Основният ремонт се осъществи по проект на Община Плевен „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ „Интелект“ – Плевен“. Той е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта е близо 1,4 млн. лв като е осигурено европейско и национално съфинансиране. На пресконференция преди тържествената част зам.-кметът на община Плевен Стефан Милев подчерта, че в квартал „Дружба“ няма да остане нито едно необновено учебно заведение. Ремонтирани са двете детски градини, вече приключи ремонтът на ДФСГ „Интелект“, а през лятото предстои да бъде обновено и ОУ „Св. Климент Охридски“. Директорът на гимназията Емил Райков благодари на екипа, реализирал проекта и на ръководството на Община Плевен. Той подчерта, че с модернизираната база и въведените мерки за енергийна ефективност са осигурени отлични условия на труд за учителите, а за учениците възможности за обучение на европейско ниво, за спортни и творчески занимания. За извършените дейности говориха още инж. Стефан Генков, ръководител проект към „Артстрой“ ООД, фирмата изпълнила ремонта и Павлина Станчовска, ръководител проект/ЕУП.

Към днешна дата в ДФСГ „Интелект“ са въведени мерки енергийна ефективност като е направен външна изолация, хидроизолация на покривите на учебния корпус и на физкултурния салон, сградата е газифицирана. Подменена е ел.инсталацията, монтирани са нови осветителни тела, изцяло е обновен интериорът, както и ВиК инсталацията, изградена е асансьорна клетка за ученици с двигателни увреждания, направен е и подстъп към централния вход на училището. И не на последно място е облагородено дворното пространство, оформено е и спортно игрище.

Преди тържественото рязане на лентата фолклорен състав „Хороводец“ при ДФСГ „Интелект“ поздрави гостите, учителите и учениците с няколко изпълнения, а свещеник отслужи молебен за здраве.

Честта да прережат лентата на обновената ДФСГ „Интелект“ имаха зам.-кметът Милен Яков, директорът на училището Емил Райков и инж. Стефан Генков. По стара българска традиция за успешно начало Емил Райков лисна менче с вода, закичено със здравец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: