Ученици месиха козунаци и шариха яйца с Иван Звездев в Панорама мол Плевен /снимки/

18.04.2019 15:01

Иван Звездев бе гост днес на Великденско шоу – спектакъл, организирано от Общоградско средношколско общежитие – Плевен и Панорама мол Плевен.

Известният кулинар имаше задачата да разкаже за това кога козунакът е станал част от великденската трапеза на българите, да разкрие някои тайни при приготвянето му. Директорът на ОСО-Плевен Веселка Лилова поздрави участниците в събитието и гостите и пожела хубави великденски празници.

Шоуто се състоя пред сладкарница „Хензел и Гретел“, ниво 2 на Панорама мол.
Три отбора ученици от Общоградското средношколско общежитие – Плевен показаха своите умения в декорирането, боядисването на яйца и приготвянето на вкусен козунак. Важни напътствия при плетенето на козунаците, съвети каква да бъде плънката даваше Иван Звездев. Оказа се, че младежите са доста умели в приготвянето на великденския сладък хляб, а сред любимите им занимания е и шаренето на яйца.

Приготвените козунаци и яйца днес ще бъдат дарени на ученици с нисък социален статус.

На финала на шоуто трите отбора бяха класирани на първо, второ и трето място според това колко добре се бяха справили с поставените им задачи. Всички ученици получиха подаръци за положеното старание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: