Засилени проверки са в ход по пътищата в Плевенско

18.04.2019 17:13

Стартират проверки на служителите на „Пътна полиция“ и засилен контрол в област Плевен на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства.
Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им, и за правилното поставяне на регистрационни табели. Според изискванията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 г., регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така, че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера (чл. 10, ал. 5 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г.).

При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата.

В хода на контролната си дейност пътните полицаи ще осъществяват и наблюдение върху състоянието на хоризонталната пътна маркировка и на вертикалната сигнализация с пътни знаци, както и на еластичните крайпътни предпазни огради(мантинели). Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими от водачите на МПС.

По пътищата на област Плевен активният контрол, чиято цел е повишаване на сигурността на пътищата и намаляване на пътно-транспортния травматизъм, ще се осъществява от екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен и от служители на 11-те районни управления в състава на областната дирекция, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: