Достойно представяне на ученици от област Плевен в националното състезание „Най-добър млад заварчик“

18.04.2019 10:23

Достойно са се представили на националното състезание „Най-добър млад заварчик“ ученици от професионални гимназии в област Плевен, информират от Регионално управление на образованието. Надпреварата е проведена на 12 и 13 април в АК Електрик, гр. Радомир. В състезанието взеха участие ученици от три професионални гимназии от област Плевен – ПГМЕТ „Девети май“, гр.Червен бряг, ПГ „Захарий Зограф“, гр.Плевен и ПГМЕТ „Христо Смирненски“, гр.Кнежа.

Николай Росенов и Емил Миладинов от ПГМЕТ „Девети май“ гр. Червен бряг спечелиха съответно първо и второ място в направление „МИГ/МАГ заваряване“.

Валентин Марков, ученик от XII клас на ПГ „Захарий Зограф“, гр.Плевен спечели трето място в направление „Ръчно електродъгово заваряване“.

Илианна Кръстева от ПГМЕТ „Христо Смирненски“, гр.Кнежа, единственото момиче, участник в състезанието също се представи достойно.

Организатори на събитието бяха Министерство на образованието и науката, Регионално управление по образованието – Перник и Български съюз по заваряване. Поздравяваме участниците и техните ръководители за постигнатите резултати,казват от РУО-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: