СУ „Стоян Заимов“ – Плевен отбеляза 140 години от приемането на Търновската конституция

17.04.2019 7:54

На 16.04.2019г се честват 140 години от приемането на Търновската конституция, С оспорвано състезание между деветокласниците в СУ „Стоян Заимов“ се отбеляза тази бележита дата. Учениците бяха добре подготвени и искаха да премерят своите знания със съучениците си от другия клас. По регламент те трябва да отговорят на 10 въпроса, свързани не само с историята на Конституцията, но и да разкажат любопитни факти, да покажат знания за основаването на Конституционния съд и да назоват принципите, на които се подчинява Основният закон в Република България.

Състезанието беше много напрегнато. Всеки от състезателите даваше изчерпателни отговори и допълваше другите участници. Учениците показаха обширни знания по история и гражданско образование,което много затрудни журито. Победи отборът на IXб клас с минимална преднина.
Събитието се организира съвместно с Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Журито бе в състав Маргарита Борисова, Наташа Ефремова и Нели Миткова Учениците изгледаха филма „Из щрихите на първия български парламент“. Всички участници получиха едногодишен абонамент за Регионалната библиотека, сертификат за участие и книги.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: